Προφίλ

Προφίλ

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΠΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

H ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ…

Η Ελλάδα που έζησαν οι παππούδες μας, αγνή και φυσική, καμωμένη με μεράκι και κέφι. Μοσχοβολούσε ευωδιές από την πλούσια γη αναμεμιγμένες με την αλμύρα της θάλασσας. Κόπιαζε ολημερίς για τα αποκτήματά της και διασκέδαζε αποβραδίς ως το ξημέρωμα ευφραίνοντας νου και ψυχή με γεύσεις και μελωδίες. Εδώ, στο κατάφυτο Αττικό Άλσος, αγναντεύοντας την ξακουστή Αθήνα από ψηλά,

Nιώστε το άγγιγμα της ελληνικής φιλοξενίας, γευτείτε την περίφημη μεσογειακή κουζίνα, μάθετε να φτιάχνετε ντόπιες λιχουδιές,

ταξιδέψτε στον κόσμο του ψωμιού, από τον πρώτο καρπό ως το μοσχοβόλημά του, θαυμάστε την τέχνη της ύφανσης με αργαλειό, δημιούργημα της Θεάς Αθηνάς, ρίξτε μια ματιά στην ιστορία, με την παραγωγή αλευριού από νερόμυλο της προβιομηχανικής Ελλάδας. Περάστε στον κόσμο του γλεντιού παρακολουθώντας ζηλευτούς χορευτές και πατήστε στα βήματα παραδοσιακών χορών από έμπειρους δάσκαλους χορού. Και λίγο πριν το «εις το επανιδείν», φωνάξτε ποτισμένοι από το ολόγιομο κρασί και τη χαρά της ζωής, Όπα!


ΝΑ ΓΕΥΕΤΑΙ…

Η ελληνική κουζίνα, η πιο εύγεστη και υγιεινή του κόσμου. Γεμάτη αρώματα και θρεπτική αξία. Γευθείτε το αυθεντικό σουβλάκι και μυηθείτε στα μυστικά του διάσημου μουσακά και των λαχταριστών ορεκτικών, κάνοντας έκπληξη στους φίλους σας με μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι και χωριάτικη από τα χεράκια σας. Ακολουθείστε τα χνάρια του ψωμιού από τον καρπό στη σπορά και το θερισμό και από εκεί στη λειτουργία του νερόμυλου, που άλεθε σιτηρά στην προβιομηχανική Ελλάδα και αφεθείτε στη μοσχοβολιά του καθώς ψήνετε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Ένα ταξίδι στην πιο αγνή εκδοχή της γεύσης.


ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ!

Χαρείτε τη ζωή σαν Έλληνες. Λεβέντικα. Θαυμάστε τους καλύτερους χορευτές παραδοσιακών χωρών με αυθεντικές φορεσιές και γνήσιο κέφι. Σηκωθείτε και γίνετε ένα με χορευτές και δασκάλους μαθαίνοντας τον αντρικό ζεϊμπέκικο και τον εύθυμο καλαματιανό. Γελάστε με την ψυχή σας. Χειροκροτήστε ρυθμικά. Πιείτε άσπρο πάτο άφθονο ελληνικό κρασί ακολουθώντας τα βήματα του Ζορμπά, του Έλληνα που ήξερε να ζει και ξεφαντώστε με το σπάσιμο των πιάτων, όπως το θέλει το έθιμο. Μια αυθεντική γεύση Ελλάδας!

profile bottom