Το θαυμαστό ταξίδι στην Ελλάδα της παράδοσης, των αρωμάτων και των γεύσεων, θα ήταν ελλιπές χωρίς την ξενάγηση στην Ελληνική κουζίνα και την μύηση στα μυστικά των αυθεντικών τοπικών γεύσεων. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο φτάνουν στη χώρα μας, με το όνειρο να γευθούν την απόλυτη απόλαυση που χαρίζει ένα πλούσιο πιάτο με σπιτικό Μουσακά, μια βουτιά με φρέσκο ψωμί στο λαχταριστό Ελληνικό Ταζτζίκι, μια γενναιόδωρη μπουκιά από σπιτική Μελιτζανοσαλάτα, μια δροσερή Χωριάτικη σαλάτα λουσμένη στο δικό μας, Μεσογειακό ελαιόλαδο.
Αμέσως μετά την εντυπωσιακή εμπειρία με την παραγωγή λαδιού στην προβιομηχανική Ελλάδα, οι επισκέπτες μας οδηγούνται στο χώρο του banquet, όπου στα τραπέζια τους, τους περιμένουν γευστικές νότες από ψωμί με ελαιόλαδο και βαρελίσια φέτα , νόστιμες ελιές, το κλασικό σουβλάκι που όλοι περιμένουν με αδημονία και τα οποία συνοδεύονται με αναψυκτικό ή με ούζο.
Ενώ απολαμβάνουν τα χαρακτηριστικά εδέσματα, ξεκινάει και το περίφημο μάθημα μαγειρικής. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι έμπειροι σεφ μας, δείχνουν πως ετοιμάζουμε το καρέ της επιτυχίας της Ελληνικής κουζίνας! Τα 4 πιο ξακουστά φαγητά μας: Ο Μουσακάς, το Τζατζίκι, η Μελιτζανοσαλάτα κι η Χωριάτικη σαλάτα. Εδώ οι επισκέπτες μας παρακολουθούν από κοντά όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της εκτέλεσης των «μυστικών» συνταγών που έχουν πιστούς fans σε όλο τον κόσμο. Εδώ θα μάθουν πώς να ετοιμάσουν γευστικές εκπλήξεις στους αγαπημένους τους, με τα δημοφιλέστερα Ελληνικά πιάτα!