ZAFIRO
EXPERIENCE

 

 

Το Zafiro Experience βρίσκεται στην κορυφή του Αττικού Άλσους,
ένα σημείο με θέα όλη την Αθήνα! Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από τo πρόγραμμα καλωσορίσματος μας.

ΥΠΟΔΟΧΗ
ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ

 

 

Με την άφιξη των καλεσμένων στην είσοδο του καταστήματος αυτοί καλωσορίζονται από μία μικρή ομάδα υποδοχής και τον υπεύθυνο της όλης παρουσίασης στους xώρους του ZAFIRO.

zaf1

zaf1

ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 

Ο παρουσιαστής ενημερώνει τους καλεσμένους σχετικά με τους χώρους του ZAFIRO και ύστερα τους οδηγεί σε ένα σημείο όπου μπορούν να απολαύσουν την απέρνατη θέα της Αττικής.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ
ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΑΣ

 

Ύστερα από αυτό, οι καλεσμένοι οδηγούνται από τον υπεύθυνο στην master πέργκολα του ZAFIRO, όπου και του προσφέρεται ένα σουβλάκι καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, που τοποθετούν οι ίδιοι στην ψησταριά για να ψηθεί.

zaf1

zaf1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

 

Αρχικά στους καλεσμένους παρουσιάζουμε περίπου 10 παραδοσιακά ξεχασμένα ελληνικά επαγγέλματα: Καφετζής, Ράπτης, Τσαγκάρης, Κουρέας, Ταχυδρόμος, Σαμαράς-Πεταλωτής, Φαναράς, Σιδεράς-Χαλκιάς, Μαραγκός, Φωτογράφος, Αγγειοπλάστης κλπ. και συνεχίζουμε την περιήγηση μας στο Χωριάτικο Αρχοντικό Σπίτι.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟΥ ΑΡΓΑΛΕΙΟΥ

 

Συνεχίζουμε παρουσιάζοντας τους 2 παραδοσιακούς χειροκίνητους αργαλειούς για λεπτά και χονδρά υφαντά ενώ ταυτοχρόνως γίνεται και επίδειξη λειτουργίας τους από την υφάντρα μας.

zaf1

zaf7

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΨΩΜΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η πρώτη θεματική μας ενότητα περιλαμβάνει τα εξής στάδια: α) Την σπορά, τον θερισμό και τον αλωνισμό του σιταριού, β) Τον παραδοσιακό Νερόμυλο, την άλεση του σιταριού σε αλεύρι σε μία live παρουσίαση με την κινητική δύναμη του νερού και την τριβή των 2 τεράστιων μυλόπετρων. γ) Τον “Παραδοσιακό Ξυλόφουρνο” του οποίου η λειτουργία παρουσιάζεται.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

 

Δεύτερη θεματική ενότητα με θέμα την “Παραγωγή Λαδιού στην Προβιομηχανική Ελλάδα”. Περιλαμβάνει τα εξής στάδια: α) Χειροκίνητη Πολτοποίηση του ελαιόκαρπου από 2 μεγάλες πέτρες που περιστρέφονται, β) Ο έτοιμος πολτός τοποθετείται σε φακέλους, γ) Συμπιέζονται οι φάκελοι για τον διαχωρισμό των στοιχείων (υγρών-στερεών), δ) Διαχωρισμός του ελαιόλαδου.

zaf8

zaf1

ΜΑΘΗΜΑ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

 

 

Οι καλεσμένοι στη συνέχεια οδηγούνται στον BANQUE χώρο και κάθονται στα τραπέζια όπου τους προσφέρονται παραδοσιακά προϊόντα δικής μας παραγωγής και έιναι έτοιμοι για να ξεκινήσει το μάθημα Μαγειρικής για την δημιουργία Τζατζικιού, Μελιτζανοσαλάτας κτλ.

ΜΑΘΗΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

 

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, οι πελάτες έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε μάθημα ελληνικών παραδοσιακών χωρών διάρκειας περίπου 25 λεπτών.

zaf1

zaf1

ΔΕΙΠΝΟ

 

Επακόλουθο είναι το δείπνο που περιλαμβάνει ορεκτικά και σαλάτες, τα οποία είχαμε προετοιμάσει ήδη στο μάθημα μαγειρικής προηγουμένως και σερβίρονται στο κ΄νετρο του τραπεζιού ανά τέσσερα ή πέντε άτομα.

zafiro bottom